Yoga

“We are human be-ings not human do-ings…”

– Michael Brown –

Yoga

Je hoeft echt je benen niet in je nek te kunnen leggen om aan yoga te doen. Het gaat er voor mij veel meer om dat je weer contact maakt met jezelf en wat maakt het dan uit hoe ver je in de houding staat? Dat is namelijk waarschijnlijk beinvloed door hoe de houding er op YouTube uit zag of hoe ver je buurvrouw in de houding staat, maar wil je niet veel liever ervaren waar je lichaam zich op dat moment bij kan ontspannen zodat alle energie vrij door kan stromen en je dus op dat plekje vanaf nu flexibeler kunt worden? Wat ik het belangrijkste vind aan yoga is dat je leert hoe je steeds beter je lichaam kunt aanvoelen en vanuit ontspanning – als vanzelf (nou jaaaa, vanzelf..) – dieper in een houding komt. Zonder van te voren met je hoofd te bedenken hoe de houding er uit zou moeten zien.

Om dit goed aan te kunnen voelen hebben de lessen een rustig tempo. Doordat je lekker in je lijf komt te zitten, oefen je gelijk je mindfullness (mind-less-ness!). Of je nu een beginner bent of al jaren aan yoga doet, in deze lessen is er ruimte voor wat zich op dat moment voor doet.

Dat lichaam en geest een zijn hoor je, weet je en hopelijk ga je het door mijn lessen zelf zo ervaren.

Ervaring van Anouck Backer (zie yogalesje.nl facebook pagina om meer ervaringen van bezoekers te lezen!)
Ik heb enorm genoten van de yogales van Brenda! Brenda heet mensen op een laagdrempelige wijze welkom in de wereld van de yoga. Ze begeleidt de les vanuit rust en is met haar volle aandacht bij haar cursisten. De yogales bracht bij mij een hoop teweeg. Na afloop voelde ik me enorm ontspannen en dit hield dagen aan!

Yogalesje